Området

Klik her for at se flere billeder fra området omkring Murcia

Kører man en tur ud over La Pinilla og Las Palas møder man i Februar måned blomstrende mandeltræerne med deres hvide og røde blomster, appelsin og citron træerne står i store plantager og er fulde af appelsiner og citroner. Drivhusene er fulde af tomater. Man kan fortsætte til Cuesta Blanca og videre til Cartagena og tilbage af E-16 mod Porto de Mazarron hvor man får en køn tur over bjergene.

En tur til Totana og videre til Parque Natural Sierra Espuna er en utrolig flot tur over bjerget.

I Murcia er der store indkøbscentre som Tharder.

Murcia er en by i Murcia-regionen i det østlige Spanien, med et indbyggertal (pr. 2008) på cirka 434.000, hvilket gør den til landets syvendestørste by. Byen ligger ved bredden af floden Segura, tæt ved kysten til Middelhavet. Murcia blev grundlagt af maurerne i år 825. Blandt byens seværdigheder kan nævnes katedralen, der blev bygget i årene mellem 1394 og 1465.

Cartagena er en Middelhavs-by og flådestation i regionen Murcia, sydøst i Spanien. Cartagena har været hovedstad i den spanske flåde’s maritime afdeling i Middelhavet siden ankomsten af de spanske Bourbonernes i det attende århundrede. Så langt tilbage som i det sekstende århundrede var en af de vigtigste sømilitære havne i Spanien, sammen med Ferrol i nord.

Cartagena havde en befolkning på 211.286 i 2007 og er dermed den næststørste by i regionen Murcia.

Tæt på Cartagena ligger badestranden La Manga Mar Menor.

Torrevieja
Der er en afstand på ca. 75 km fra Polaris World Resort og op til Torrevieja i bil.

Torrevieja ligger ved den spanske middelhavskyst, kun 40 km fra provinshovedstaden Alicante.
I Alicante er der international lufthavn og direkte flyforbindelser til og fra Danmark. Man kan også køre på motorvej fra Danmark indtil 30 km før Torrevieja. Der er i alt ca. 2600 km fra Danmark.

Torrevieja har 35.000 indbyggere og byder på masser af aktivitetstilbud – der er 4 golfbaner med internationalt handicap, 2 store lystbådehavne, surfskole, udlejning af både, vandski, dykkerskole, sportsfiskeri, tennis, rideskole med hesteudlejning, go-carts, bowling, minigolf og flyveskole for små fly og helikoptere.

Det spanske middelhavskøkken og det sunde klima giver sprudlende humør og livskvalitet. Området er desuden kendt for sin helbredende virkning på reumatiske sygdomme og hudlidelser pga. de to store saltsøer, der ligger tæt ved Torrevieja.

Klima i området

Måned jan feb mar apr maj jun jul aug sep oct nov dec
Gennemsnitstemperatur om dagen 17 18 20 21 24 28 31 31 29 25 20 17
Gennemsnitstemperatur om natten 6 7 8 10 13 17 19 20 17 14 10 7
Gennemsnitstemperatur i vandet 14 14 14 15 17 20 24 25 24 21 18 15
Antal regnfrie dage 20 24 25 24 25 27 30 29 25 24 24 25


Et af verdens sundeste områder ifølge WHO

Området omkring Torrevieja er af verdens sundheds organisationen WHO udnævnt til et at verdens sundeste områder pga. sit unikke mikro klima. Det unikke klima bevirker at mange mennesker med Psoriasis, gigt og lungesygdomme rejser til Costa Blanca kysten da klimaet her har en gavnlig virkning på helbredet.

Saltsøerne har den effekt på klimaet at den megen salt udtørrer luften således at luftfugtigheden er meget behagelig modsat det sydlige Spanien, hvor varmen føles ulidelig om sommeren. Sommeren er derfor meget behagelig med sine 27-30 grader samtidig med at de høje bjerge umiddelbart uden for byen giver læ og sikrer at vinteren er behagelig. Temperaturen i denne del af Spanien ligger om vinteren gennemsnitligt 3 grader over temperaturen i det sydlige Spanien og det gør samtidig området til Europas varmeste område om vinteren.

Naturreservatet med saltsøerne der strækker sig over et område på 3700 hektar er et fuglereservat , hvor fuglene mellemlander på deres vej til og fra Afrika. Der er set mere end 50 forskellige fugle, og her er konstant 500 flamingoer i søen. Her er sat flere observations huse op langs søen, og de er bestemt et besøg værd. Der er vandre og cykelruter rundt om søerne og i området.

320 solskinsdage om året
Ved Middelhavskysten er sommeren tør og lun, og vintrene meget milde. Det er yderst sjældent at temperaturen når ned på 5°C. Gennemsnitstemperaturen f.eks. i december er 18°C. Her gør solen underværker mod stive led og vinter træthed. Med sine 320 solskinsdage er det sjældent at en feriedag ødelægges af regnvejr. Saltsøerne har den effekt på klimaet at den megen salt udtørrer luften således at luftfugtigheden er meget behagelig modsat det sydlige Spanien, hvor varmen føles ulidelig om sommeren. Sommeren er derfor meget behagelig med sine 27-30°C samtidig med at de høje bjerge umiddelbart uden for byen giver læ og sikrer at vinteren er behagelig.

Europas varmeste område om vinteren
Temperaturen i denne del af Spanien ligger om vinteren gennemsnitligt 3 grader over temperaturen i det sydlige Spanien og det gør samtidig området til Europas varmeste område om vinteren.